Nejlepší pomůcky během kojení dítěte

Existuje mnoho různých pomůcek, které mohou matkám pomoci během kojení dítěte.

Mezi nejlepší pomůcky patří:

1. Kojící polštář – pomáhá udržet dítě v pohodlné pozici během kojení a snižuje zátěž na zápěstí a ramena matky, například české výroby

2. Lanolinový krém – pomáhá ulevit od bolestivosti bradavek a chrání bradavky před vysycháním a popraskáním. Mrkněte třeba na Lansinoh HPA lanolin

3. Kojící korále – pomáháji miminku se soustředit na kojení a odvádí pozornost od škrábání a štípání maminčinych prsů, kůže a vlasů.  Kromě toho kojící korále zabaví miminko při nošení v šátku nebo na cestách a slouží později jako kousátko. Silikonové kojíci korále jsou taky výborným pomocníkem při prořezávání prvních dětských zoubků, ale i krásně vypadající doplněk pro maminky. 
V Mimijo máme spoustu barevných variant silikonových kojícich korále. 

4. Kojicí čaj – může pomoci zvýšit produkci mléka a zároveň má uklidňující účinky. Nám se líbí například kojící čaj od SONNENTORU nebo z DMka.

5. Prsní klobouček – pomáhá chránit prsní dvorce před podrážděním a bolestí a zároveň zabraňují protékání mléka. Prsní kloboučky jsou užitečným pomocníkem, jelikož chrání bradavky před podrážděním a zároveň zabraňují protékání mléka, což může být užitečné v situacích, kdy je matka mimo domov a nemá přístup k pohodlnému kojení. 
Je ale důležité, aby byly prsní kloboučky používány s opatrností, aby nedocházelo k podráždění bradavek. Měly by být pravidelně čištěny a sterilizovány a při kojení by neměly být používány příliš často, aby nedocházelo k přetrénování bradavek.

Každá matka má své individuální potřeby a preference a měla by si vybrat takové pomůcky, které jí nejvíce vyhovují a zaručí pohodlné a bezproblémové kojení dítěte.